Skip to content

WebStorm Kısayolları

Webstorm kısayolları

Published by Adem Hatay on

WebStorm, JetBrains tarafından geliştirilen bir IDE’dir. İşlevselliği ve kullanım kolaylığı ile ön plana çıkan bu IDE, birçok farklı programlama dili için destek sağlar. Bu yazıda, WebStorm’un en çok kullanılan kısayollarından bazılarını inceleyeceğiz.

WebStorm’un En Çok Kullanılan Kısayolları

  1. Shift + Shift: Her Şeyi Ara Bu kısayol, WebStorm’da arama yapmayı sağlar. Bu kısayol tuşuna basıldığında, bir arama kutusu açılır ve bu kutuya aranacak kelime yazılır. Neredeyse her şeyi açılan bu kutu ile arayabilirsiniz. Örneğin, bir dosya, bir sınıf, bir metot veya bir değişken arayabilirsiniz. Ayrıca, bu kısayol ile WebStorm’da bir dosya açabilirsiniz.“index.html” dosyasını açmak için “index.html” yazıp Enter tuşuna basabilirsiniz.
  2. Ctrl + Shift + F: Belirli Alan İçerisinde Ara Projenizde isimli değişkenleri veya özel metinleri hızlıca bulmanızı sağlayan güçlü bir dize arama aracıdır. Modal arayüzü, sonuçları listeleyip seçilen sonucu içeren dosyayı görüntüler, bu da hızlı değişiklik yapmayı kolaylaştırır.
  3. Fare Orta Tuşu: Orta tuş ile ilgili tanıma gitmenizi sağlar. Örneğin, bir değişkenin veya metotun tanımını görmek için bu kısayolu kullanabilirsiniz. Başka sayfada olsa bile…
  4. Ctrl + Ctrl: Bir Komut Çalıştır Bu kısayol, WebStorm’da bir komut çalıştırmanızı sağlar. Örneğin,bu kısayol ile açılan modala yarn install yazıp Enter tuşuna basarak projenizdeki bağımlılıkları Terminal açmadan yükleyebilirsiniz.

Benim en çok kullandığım kısayollar bunlar. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…